maandag 5 januari 2015

Besparen Dag 1Al op de eerste dag eten we iets anders dan op het menu staat. Ik heb nog erg veel eten van gisteren over dus dat eten we eerst op. Het menu is bij mij niet heilig, afwijken, schuiven of vervangen is prima. Het doel is om zo min mogelijk te verspillen, geld en voedsel. 
Dit zijn mijn boodschappen van vandaag €4,55. En zie je die Allerhanden? Vast geen toeval. Ik ga zo lekker op de bank zitten met een pot warme thee en eens lezen of er handige tips instaan om met jullie te delen. 


Gisteren kreeg ik op Twitter wat vragen bv of tussendoortjes en snoep ook in dit budget vallen. Ja, als je die normaal gewent bent om te kopen vallen die dingen er ook onder. Door deze vraag kwam ik er wel meteen achter dat wij eigenlijk niet aan vaste tussendoortjes doen. De kinderen eten vrijwel geen snoep thuis en als ze na school wat lekkers willen maak ik popcorn of ze krijgen een bakje chips. Verder heb ik ontbijtkoek en biscuitjes in huis. 
In het week menu staat alleen het avondeten, maar natuurlijk ontbijten wij en krijgen de kinderen een trommeltje mee naar school voor lunch. Voor inspiratie voor goed gevulde trommeltjes kan je hier kijken en volgen. 
De regels zijn heel simpel eigenlijk, die bepaal je zelf. Het is geen wedstrijd. Maar gewoon een manier om inzicht te krijgen in je uitgaven. En misschien wel een manier om te besparen. Want iedereen wil toch graag een potje opsparen, al is het maar klein voor leuke dingen? 

Vragen? Stel ze gerust. 

4 opmerkingen:

 1. ik doe mee, afgelopen maand al. Mijn geldperiode is van de 12e tot de 12e iedere maand. Voor de dure decembermaand nam ik 12 november 300 euro op. (2 personen) plus 2 op kamers wonende zonen die 's weekends vaak mee-eten. Ondanks 80 euro onkosten aan de jongste kat en dankzij een extra verdienste van 30 euro heb ik nu nog 45 euro, waar ik nog 1 week mee moet doen. Ik moet alles doen van die 300 euro, dus ook alle kosten van 3 katten, auto, kadootjes en kleding. Het valt meniet mee, maar de komende maand ga ik proberen nog zuiniger te doen. (want meisjespoes moet gesteriliseerd worden)

  PS ik ben enorm fan van je trommeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker een strak budget. En knap dat je het toch weer voor elkaar krijgt.
   Ik hou van wat extra inkomsten, daar doe ik ook altijd mijn best voor.

   Verwijderen
 2. sorry, 12 november moet zijn: 12 december

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik begin vanaf vandaag weer mee te doen. December is gewoon een te grote aanslag op het budget. Heb al door de allerhande gesnuffeld. Staan best lekkere dingen in. En dat voor €2 pp.

  BeantwoordenVerwijderen