Spoedcursus "hoe versla ik mijn draak?"

Iedereen kent ze wel, die stemmetjes. Soms luid en opdringerig soms zachtjes maar zeer hardnekkig. Je drukt ze weg, overschreeuwd ze zelfs maar het lukt ze niet om ze de baas te worden. "Nee, laat die promotie maar aan mij voorbij gaan, leidinggeven kan ik echt niet" "Ik hou niet van ouders op het plein, ze hebben het vast altijd over mij" "Ik ben die nieuwe broek eigenlijk niet waard"......
De stemmetjes kunnen van alles verzinnen om je rot te laten voelen. Het zijn draken die steeds weer hun koppen op steken en je dag verpesten. Maar er is hoop, want de tijd van Michael is aangebroken. Hij die vocht en overwon gaat ons de moe geven om nu ook onze eigen draak te verslaan.

Hier onder volgen wat tips. Bij juist opvolgen en het tonen van je moed en doorzettingsvermogen zullen die groenen krengen zich terug trekken in hun holen en voel jij je sterker dan ooit!

Welkom bij de spoedcursus
"Hoe versla ik mijn draak?"

* Als je een draak tegenkomt loop je er NIET voor weg.
* Verzamel al je moed en kijk de draak recht in de ogen. Hier zie je de gestalte van jouw draak. Elke draak is uniek, iedereen ziet iets anders in de ogen van een draak. Het is belangrijk om jouw draak heel goed te bekijken, wat doet hij, wat zegt hij en hoe komt hij daar.
* Draken zijn gek op negatieve gedachtes. Het is als chocolade voor ze, ze smullen er van maar ze groeien er ook enorm van. Elke keer als jij jezelf naar beneden praat, iets misgunt of piekert veert de draak weer op en staat klaar om zijn lekkernij in ontvangst te nemen en steeds dikker te worden. Dus onthoudt; VERBODEN DE DRAAK TE VOEDEN!
* Goed, je weet nu hoe je draak er uitziet en wat zijn karakter is en dat hij dol is op jouw gepieker. Het wordt tijd om hem aan te pakken. Het is jouw draak, niet die van je partner, niet die van je baas of je ouders. Nee is is jouw draak dus zul je hem ook zelf moeten dragen. Je legt hem niet stiekem bij iemand op de stoep en rent dan snel weg. Het beste is om de draak dood te zwijgen, je denkt en praat niet meer over hem. Dit vergt een enorme berg draag- en geestkracht, maar met de moed van Michael moet dat lukken. 
* Gaat de draak brullen, stamvoeten of zelfs met vuur spugen, laat je niet bang maken. Dat betekend dat je hem steeds meer in een hoek drijft, de draak wordt angstig. Blokkeer de negatieve gedachtes en vergeet niet;VERBODEN DE DRAAK TE VOEDEN!
* Zorg dat je steeds goed bent voorbereid op een eventuele uitbarsting van je draak. En stevige wapenuitrusting is dan ook geen overbodige luxe. Denk aan humor, kracht en inzet. Draken hebben een bloedhekel aan humor, ze verschrompelen bij het idee dat jij een moeilijke situatie met humor de baas kunt en niet bij de pakken neer gaat zitten. Ook helpt het om terug te denken aan een situatie waarin je ooit heel dapper was en waar je kracht en moed uit kunt putten. 
* Draken willen vooral veel aandacht. Als het doodzwijgen even niet lukt en hij staat te trekken aan zijn boeien en hij dol en dwaas briest. Ga dan naar buiten. Laat alles even van je afglijden en wees je even heel bewust van de natuur om je heen. Voel, ruik en beleef. Laad je weer helemaal op voor de strijd. 
* Nu zal de ene draak groter zijn dan de andere en moet je ze soms best lang met je meedragen. Maar hoe langer je ze moet meedragen hoe groter ook de opluchting en beloning als hij verdwenen is. Wees dankbaar voor elke kleine overwinning, voor elke stap in de juiste richting. Soms doet het afscheid nemen van je draak zelfs pijn, je leeft al zo lang met hem samen. Maar heb het vertrouwen in je zelf en met Michael's moed komt het echt goed.
* En de laatste tip ZING! Zingen tilt je op, maakt je lichter en geeft bergen met energie. Van zingen krijg je de moed en kracht van een heel leger om je draak te verslaan. Je hele lijf schreeuwt tegen de draak WEGWEZEN, IK BEN HIER DE BAAS!


Reacties

Een reactie posten

Meest bekeken

De kunst van het nat vilten

Michael geef mij moed!

Sint Jan

Sokken breinen - Het basis patroon

Maria Lichtmis